FOOD FOR THOUGHT

vrijdag 15 maart 2013 2013

We leven in een ‘dikmakende samenleving’, met veel prikkels om te eten. Toch is niet iedereen dik. Hoe kan dat? Tijdens de publiekslezing Food for Thought gaan onderzoekers op zoek naar een verklaring voor normaal en abnormaal eetgedrag. Zij vinden de oorzaak in de kracht van onze gedachten en hoe deze weerspiegeld zijn in ons brein.

Anders
archief
  • Grote zaal
  • 18:30
  • 19:00
Nieuwsbrief

Binnen de faculteit Psychologie en Neurowetenschappen van de Universiteit Maastricht houdt een groep psychologen zich bezig met de bestudering van zowel eetstoornissen als overgewicht. Universitair docent Anne Roefs en postdoc Nicolette Siep vertellen over hun experimentele onderzoek naar (ab)normaal eetgedrag. Recente onderzoeken over de rol van aandacht, cognities en het brein in relatie tot eetgedrag passeren de revue.

Ben jij hun proefkonijn? Ook als toehoorder ben je van harte welkom!
De toegang is gratis. Graag vooraf aanmelden met naam en achternaam via [email protected].