zondag 3 december & maandag 4 december 2023
Op 3 december staat HINK voor de deur. Het festival dat je verrast of juist met beide benen op de grond zet. Verwacht stomende optredens van verschillende bands binnen de post-punk, psychedelica en garage. Met onder andere Tramhaus, Personal Trainer, Heartworms en Marathon. Met programma in beide zalen en het café, puzzel zelf jouw ideale line-up bij elkaar.
Artwork door Glitterstudio
Let op! Alle We Are Public plekken voor dit festival zijn vergeven!
Voor het genre waarbinnen het trio Ramkot opereert, bedachten de heren voor het gemak een eigen naam: Ramrock. Een ode aan rocktradities in een dansbaar jasje.
Personal Trainer is geen onbekende in Den Haag en zagen we al eerder tijdens een uitverkochte show in de Kleine Zaal en op festivals als Sniester en The Life I Live. Met hun debuutalbum Big Love Blanket, drukte de band hun afdruk op de Nederlandse muziekindustrie.
Het Rotterdamse collectief Tramhaus komt Den Haag onveilig maken tijdens HINK. Met hun mix van noiserock en post-punk zorgt het vaderlandse broertje van Viagra Boys ervoor dat niemand veilig is tijdens een live optreden. Klaar om te moshen? Dan ben je bij Tramhaus aan het juiste adres.
Dystopisch. Dat is het eerste bijvoeglijk naamwoord dat iemand ooit heeft gebruikt om de Zuid-Londense auteur te beschrijven. Met Heartworms creëert architect Jojo ruimte voor een doelbewust ongemakkelijke uitdaging richting de buitenwereld, maar ook haar eigen zelf en passies komen aan bod.
De Naam is een knipoog naar schrijver Robert Loesberg en de muziek flirt met The Velvet Underground, Television en The Modern Lovers. Een nonchalante groove, meeslepend-repetitieve gitaarwindsels en onderkoelde zang.
Jeugdvrienden Ryan Fuson, Kyle Hager, Joseph Cook & Julian Ruiz groeide samen van een DIY project tot wat Holy Wave is; een zorgvuldig geregen kleurijk tapijt van psychedelica, dromerige pop-georiënteerde jams en verzadigde gitaardimensies.
Gevormd op de vooravond van een wereldwijde pandemie ontstond de post-punk, noise rock en shoegazeband Gurriers. De Dublinse band stond vorig jaar op London Calling en verzorgden de support voor Goat Girl, The Workmans en Enola Gay. Markeer 3 december in je agenda en schaf dat HINK-ticket aan.
Het in Belfast gevestigde Ierse noise-punk viertal werd eind 2019 opgericht. Ze bieden giftige, op hiphop geïnspireerde vocalen, die net zo compromisloos zijn als de gitaren meedogenloos zijn. Gelaagd op een ritmesectie die evenveel put uit linkse elektronica en techno als wel van postpunkhelden uit de late jaren 70.
In 1977 werd de band opgericht door kunstschilder Dirk Polak. De band heeft verschillende bezettingen gehad, waaronder onder andere Ton Lebbink en Tejo Bolten. Sinds 2016 werd de band nieuw leven ingeblazen, nog altijd onder leiding van Polak. Tegenwoordig bestaat het uit een internationaal gezelschap met Nederlandse, Israëlische, half-Deense en Kroatische leden.
Op hun Facebook-pagina hebben ze Francis Bacon genoemd als hun belangrijkste invloed en “post-George Orwell” als hun genre. De Franse band The Psychotic Monks is niet bang om een eigen pad te trekken. ”We don’t want a frontman, nor do they need one. We don’t like the verse/chorus structure in songs, nor do we need it.” Psychedelische rock, garagerock, postrock, postpunk, experimentele rock en noiserock zijn enkele van de stijlen die ze graag in hun nummers mixen – een diversiteit die wordt weerspiegeld op hun eerste album.
Marathon is topsport. Het overschot aan energie dat het Amsterdamse drietal door de week opkropt, vindt vanaf het podium
haar weg naar de mensen in de zaal. Het knalt eruit en dat wordt opgepikt. De gedreven hoofdstedelijke twintigers bezweren de realiteit van de nog jonge, van crisis naar crisis hoppende eenentwintigste eeuw. Hoogst energiek verweer tegen een dreigende doemstemming. Tot aan de knieën in de punk en met het hoofd in dissonante wolken.
Laura Palmer omarmt Shoegaze met een snuifje aan moderne experimenten. Zij is een vierkoppige
band, balancerend op schurende melodieën, zwevende drones en dromerige soundscapes. Het
resultaat is een smeltende dystopische soundtrack, vervreemdend door de chaos denderend.