Aicha Meke
Aicha Meke (2002) is een jonge schrijver die haar woorden graag gebruikt om situaties die dicht bij haar liggen een plekje te geven op papier. In zowel het Engels als het Nederlands transformeert ze grote gevoelens tot teksten waar iedereen zich in kan herkennen. In haar debuutbundel “Waiting For Love To Come Fix you” schrijft ze over de plek die liefde heeft in haar leven en hoe zij het gemis hiervan ervaart.
Charisa Chotoe
Charisa Chotoe (1993) is (tv)-journalist en dichter. In haar stukken overbrugt Chotoe de professionele afstand die zij in de journalistiek moet behouden. Waar in haar dagelijks leven twee bronnen een feit zijn, is de feitelijke weergave in haar stukken vooral emotioneel. En de kritische kijk op de maatschappij, verandert ze hierbij in vraagstukken. Ze laat haar gevoelens op de vrije loop en mixt dat met geschiedenisfeitjes, opgroeien in de buitenwijken en een vleugje activisme.
Maureen Ghazal
Maureen Ghazal schrijft poëzie en proza, maakt beeldend werk en performances. In 2018 studeerde ze met een dichtbundel af aan de Willem de Kooning Academie en in datzelfde jaar won ze de El Hizjra-literatuurprijs voor haar poëzie. Haar werk werd onder andere gepubliceerd in De Gids, De Revisor en Extra Extra Magazine. Ze trad op, op podia als Crossing Border Festival, Frontaal en Perdu. In haar werk schrijft ze over geboortegrond, het verbinden van talen en landschappen en vrouw-zijn. Maureen zit in het ontwikkeltraject van Wintertuin.
Iduna Paalman
Iduna Paalman is dichter en schrijver. In het najaar van 2019 verscheen bij uitgeverij Querido haar poëziedebuut De grom uit de hond halen. De bundel werd bekroond met de Poëziedebuutprijs 2020, genomineerd voor de Ida Gerhardt Poëzieprijs en de C. Buddingh’-prijs, en kreeg een eervolle vermelding van de Grote Poëzieprijs. De Volkskrant riep Iduna uit tot literatuurtalent van het jaar. In het najaar van 2022 kwam haar nieuwe dichtbundel Bewijs van bewaring uit, die in 2023 werd bekroond met de J.C. Bloemprijs en werd genomineerd voor de Herman de Coninckprijs. Ze publiceerde onder meer in De Gids, De Revisor en Het Liegend Konijn en schreef columns, besprekingen en essays voor De Groene Amsterdammer, NRC Handelsblad, VPRO en Hard//hoofd.
Moze Naél & Winterdagen
In Zielsrust komen de verschillende werelden van de Rotterdamse poëet Moze Naél en neo-klassieke componist en producer Winterdagen samen. Zielsrust gaat over het vinden van balans in een grote stad als Rotterdam. Het vinden van evenwicht tussen concrete jungle en natuur, vroeger en nu, licht en donker. Laat je meenemen in een muzikale wereld vol woorden van verwondering en hoop, waarin grenzen vervagen.
Moze Naél is een Rotterdamse poëet die bekend staat om zijn zachte stemgeluid en tegelijkertijd als iemand die niet schuwt om de pijnlijke gebeurtenissen in het leven haarscherp te benoemen, maar zelfs dat wat niet mooi is, mag wel mooi klinken. Zijn woorden en cadans dwingen de luisteraar écht te luisteren, weglopen kan niet, dus moet de luisteraar zich volledig overgeven aan het moment, een melancholische droomvlucht. In deze droomvlucht houdt hij het publiek een spiegel voor, waar de toeschouwer uiteindelijk tegen oploopt en daarin zijn of haar eigen barsten moet ontdekken.
Mink Steekelenburg (producer en componist) verkent als ‘Winterdagen’ de grenzen van neo-klassieke pianomuziek en elektronica. Betoverende pianocomposities worden in het werk van Winterdagen omlijst met warme synthesizerklanken en diepe bassen. In elke compositie gaat Winterdagen een nieuw experiment aan, met een unieke emotie, spanningsboog en sfeer tot resultaat.