THE HAGUE SONGBOOK EXCHANGE

donderdag 25 januari 2024 2024

Op donderdag 25 januari 2024 staat er iets uniekes te gebeuren in PAARD. The Hague Songbook Exchange! Voor deze avond wisselen elektronische muziekproducers songs uit met bands en acts uit verschillende genres.  De producers en muzikanten kiezen een compositie van elkaar om te herarrangeren in hun eigen stijl.

The Hague Songbook Exchange is een project van het platenlabel en platform Antilounge, dat een brugslaat tussen verschillende genres. Musici uit beide werelden werken samen in een uitwisseling van muziek en kennis, waarbij ze van elkaars expertise leren en nieuwe muzikale wegen verkennen.

Dit is chapter 2 van de release. Op 23 december zie je chapter 1 in Musicon.

experimenteel local
archief
  • Grote Zaal
  • 19:30
  • 20:00
Nieuwsbrief

Dit zijn de artiesten die met elkaar het experiment aangaan:

  • Wildekind

    Emotioneel geladen teksten en toegankelijke composities

    Wilde Kind onderscheidt zich van andere bands. Ze creëren een buitengewoon samenspel van emoties door betekenisvolle en bitterzoete teksten te combineren met toegankelijke composities. De muziek van Wilde Kind weigert zich in een hokje te laten plaatsen. De meeste nummers bevatten elementen van (donkere) folk, alternatieve muziek en melancholie. Het hart van de band is zangeres en gitariste Danella, geboren in Namibië. Haar gedurfde teksten variëren van socio-politieke commentaren tot nostalgie voor haar thuisland. Haar tweetalige composities in het Engels en Afrikaans nemen de luisteraar mee op een unieke muzikale reis.

  • Trenth

    Spoken-word Punk van hoog volume

    TRENTH is een spoken-word-punkband uit Den Haag, Nederland. De band is in 2020 bij elkaar gekomen en nam al snel hun eerste EP “TRENTHSEKSUEEL” op bij Guy Tavares, die ze uitbrachten onder het Motorwolf-label. Invloeden variëren van Henry Rollins tot Iggy Pop, terwijl de muziek live op het podium echt tot zijn recht komt, waar ze het beste in zijn: jou choqueren.

  • Roni Dot

    geboren in een verkeerd tijdperk

    Roni Dot zou graag in een andere decennium geboren willen zijn. Opgegroeid in een muzikale familie in de buurt van Tel Aviv, verlangde ze naar de synthpop van de jaren 80 of de chansons van Parijs. Deze stijlvolle old-school inspiraties worden goed weerspiegeld in haar liveoptredens en haar indiepop-theatrale geluid. De mogelijkheid om bedachtzame, soms existentiële teksten te combineren met lichte popmelodieën kan ook de bitterzoete stijl van Roni Dot definiëren. De singles van haar nieuwste album “Flamingo pink” werden in première gebracht op het Nederlandse muziekplatform “Maxazine”, genoemd op “3voor12 Den Haag”, het muziekblog “Space Sour UK”, “De Muziekplank”, “Musiczine”, verschenen in populaire afspeellijsten zoals “New Music Friday” en werden uitgezonden op de bekende Israëlische indieradiostation “Hakatze”. Roni Dot’s recente optredens omvatten het bekende Oerol-festival, Tellerlikker-festival, Tour de Terrase, Haagse Popweek, Gluren bij de Buren-festival in Nederland, Live Im Grunen, Rosa Laub en het Altonale-festival in Duitsland, en nog veel meer. Studio-uitgaven: “Flamingo pink” (gepland voor release in 2023), “What May Come” (2017), “Roni Dot” (2013 EP).

  • Kopsmart

    Onverstaanbaar mooi

    Iets wat verdwijnt, ga je missen…… Dat vonden de Scheveningse muzikanten Arie Spaans en Remco Prins ook. Ze gingen daarom nieuwe muziek opnemen met teksten in het Schevenings dialect. De muzikale inspiratie halen ze uit de oersoep van de muziekgeschiedenis. De band KOPSMART bestaat uit Scheveningse en Haagse muzikanten. Het debuut-album “Schrêwende mêwe” kwam uit in 2022. De nieuwe EP van KOPSMART heet “Zulluvergrês”.

  • Bleedroot

    Activistisch, luid, alles wat je wil

    Linkse babyetende anti-fascistische pro-choice pussy-bleedende cisgender-onderdrukkende gekke feministe en boze queer groente-punk, die zich inzet voor sociale rechtvaardigheid en gendergelijkheid. Met een passie voor activisme en muziek, streven ze naar verandering en bewustwording in de maatschappij.

  • Alina Valentina

    cynische poëzie stopt je in om vervolgens een nacht wakker te liggen

    Hoewel ze het sterfelijke rijk betrad op Valentijnsdag, is Alina Valentina niet iemand die het leven op aarde romantiseert door een roze bril. In plaats daarvan verkent ze een alternatief donker sprookjesuniversum via haar misantropische synthwave-muziek. Met analoge synthesizers, cynische poëzie en een afstandelijke vocale uitvoering brengt ze een camp-sensibiliteit over vanuit haar schuilplaats in Nederland. Door de nostalgische wonderen van retro videogames, sci-fi noir en new wave/post-punk muziek te vermengen, hebben Valentina’s creaties een betoverende en cathartische kwaliteit. Haar geluid weergalmt de betoverende mysterie van Kraków Loves Adana, de onverzettelijke houding van Molly Nilsson en de gepassioneerde Minuit Machine.

     

  • Sterk Water

    postpunk op sterk water!

    Sterk Water is een ‘one-woman-band’ (+ producer) uit Amsterdam. Zij maken elektronische postpunk met Nederlandstalige teksten.

  • Poison Lolly

    volg het pendulum met je ogen en kom in een zoete maar giftige trans

    Het duo Poison Lolly combineert piano, zang en minimalistische patronen met zelf ontwikkelde sounds, effecten en gitaar tot hypnotiserende songs. Met vervreemdende soundscapes en ruwe repetitieve patronen vermengt Poison Lolly klankwerelden uit de electronic dance music met klassieke minimalistische invloeden.

  • FilosofischeStilte

    Hybride mix van verschillende stijlen uit verschillende hoeken van de wereld

     

    Luuk Graham, ook wel bekend als Filo of FilosofischeStilte, is een producer/beatmaker uit Den Haag. Hij staat bekend om zijn instrumentale tracks die meanderen tussen hiphop en elektronische dansmuziek: digitaal, abstract, emotioneel, meditatief, melancholisch, inclusief veel sub en percussie; kortom een zeer persoonlijke hybride mix van verschillende stijlen uit verschillende hoeken van de wereld. Sinds 2011 heeft hij verschillende projecten uitgebracht op labels in binnen- en buitenland, waaronder Lowriders Recordings, Antilounge, Saturate Records en Noahs Ark.

  • Tonal Verges

    Donkere en gebroken beats

    Tonal Verges begon 25 jaar geleden in de hoogtijdagen van gabber. Hij liet het hardcore-technogeluid achter zich en vormde zijn CAPSLOCK-project, met de nadruk op donkere, gebroken beats in de meer experimentele breakcore-scene. Na een decennium met veel releases en optredens startte hij in 2013 het nieuwe project Tonal Verges. Hij opereert in de nieuw leven ingeblazen niche-doomcore-scene en brengt een geluid voort dat ook geïnspireerd wordt door industriële elektro en oldschool en nieuwe techno. Albums en EP’s zijn uitgebracht op de labels Haunted, Ketacore Records, Spirit Of Progress, Zuur, plus nummers op verschillende compilaties.