zondag 21 oktober

A trip down memorylane: 40 jaar paard- website. 

WEBSITE 40 JAAR PAARD VAN TROJE

In oktober 2012 bestaat cultureel poppodium Paard van Troje 40 jaar en is daarmee is het één van de oudste uitgaansgelegenheden van Den Haag. Het waren – op zijn zachts gezegd- veertig roerige jaren, waarin de verschillende generaties bezoekers de tijdsgeest van de stad weerspiegelden. Grote en minder grote artiesten passeerden de revue, kleine feestjes groeiden uit tot vaste festivals, ook het publiek deed gretig mee; van yogaworkshop tot manifestatie. Deze 40 jaren zijn niet onopgemerkt gebleven en hebben hun sporen nagelaten.
In de 40 jaar paard -website wordt deze historie doorlopend vastgelegd. 

Zo’n 15.ooo events, meer dan 30.000 artiesten, vele duizenden foto’s, posters, flyers en persberichten zijn in de database van de website ingevoerd. Op deze manier wordt het complete archief gepresenteerd. Van foto tot affiche, van krantenartikel tot concertopname. En dat is nog niet alles…

Paard van Troje is niet alleen muzikaal van invloed, maar speelt ook sociaal en cultureel een grote rol. Daarom is de website niet een statische opsomming van gebeurtenissen, maar een interactieve website die verbanden legt tussen alle losse gebeurtenissen: de site is een ‘wolk’ van informatie waarin alles door middel van vele tienduizenden ‘labels’ aan elkaar verbonden is.

Door de informatie op deze manier aan te bieden wordt de geschiedenis van het Paard niet alleen chronologisch zichtbaar gemaakt maar worden ook de vele interessante en soms onverwachte verbanden zichtbaar.

 MAAK DEEL UIT VAN DE HISTORIE
Omdat het Paardarchief slechts de basis is vragen bij de bezoekers van de afgelopen decennia om de informatie aan te vullen. Heeft u foto’s, anekdotes, filmpjes, reviews of andere zaken die bij de historie horen? U kunt ze eenvoudig uploaden op de 40- jaar-paard-site.

>Naar de www.paard40jaar.nl